Video: Ajacied Tadic verliest nipt van ZZ Leiden-ster De Jong

Worthy de Jong (links en Dušan Tadic (rechts)
Worthy de Jong (links en Dušan Tadic (rechts) © Orange Pictures (l) en Soccrates Images (r
DEN HAAG - Ajax-voetballer Dušan Tadic heeft een onderlinge basketbalwedstrijd nipt verloren van ZZ-Leiden-basketballer Worthy de Jong. De wedstrijd kwam er omdat Tadic vorig jaar zei: 'Breng mij de beste basketballer van Nederland en ik zal hem verslaan in een één-tegen-één duel.’ Basketballer De Jong nam vorig jaar augustus de uitdaging aan en een jaar later kwam het er eindelijk van.
Na een training van de Amsterdamse landskampioen werd Tadic naar de perszaal gelokt. In plaats van een rij microfoons stond er een beeldscherm klaar. Hierop was een interview van de Serviër te zien. De Servische aanvaller draaide zich vervolgens om en keek in het stralende gezicht van de ster van ZZ Leiden.
De twee sporters mochten allebei drie ballen vanaf de driepuntenlijn gooien. Omdat zowel de Amsterdammer als de Leidenaar twee keer misten, moest een vierde bal uitkomst bieden. De profbasketballer gooide raak, terwijl de Ajacied miste.

Bronzen schoen

De Jong feliciteerde Tadic nog wel met het winnen van de bronzen schoen. Dat is de prijs voor de op twee-na-beste voetballer van de eredivisie vorig seizoen. De Serviër kreeg de prijs dinsdag op het jaarlijkse Voetballer van het Jaar-gala.

LEES OOK: 'Het is ietwat uit de hand gelopen', ADO-fans nog steeds overspoeld met knuffels voor zieke kinderen