Kiki Bertens en coach Raemon Sluiter lassen pauze in

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens wordt voorlopig niet bijgestaan door coach Raemon Sluiter. Het tweetal last een pauze in en na een reeks toernooien in Azië wordt bepaald of de samenwerking een vervolg krijgt.
'Komende weken en maanden zullen uitwijzen of we blijven samenwerken. Voor nu is dit de beste optie', zegt Sluiter tegenover het AD. 'Het loopt de afgelopen twee maanden gewoon niet lekker, de resultaten zijn niet goed. Waar ik tegenaan hik is dat ik er afgelopen tijd niet in geslaagd ben het beste in Kiki naar boven te halen. Het is mijn taak als coach om te allen tijde naar de beste optie te kijken voor de speelster.'
Bertens zegt tegen de krant dat de break niet moet worden uitgelegd als het begin van het einde van haar samenwerking met Sluiter. 'We zitten constant op elkaars lip, dan heb je soms irritaties. Dus nemen we een adempauze, meer niet.'

Wisselvallige resultaten

Sluiter zag Bertens de afgelopen weken wisselvallig presteren. In Cincinnati, waar Bertens vorig jaar de titel veroverde, verloor ze haar eerste partij en op de US Open stelde de nummer 7 van de wereld enigszins teleur met verlies in de derde ronde.
Zaterdag reist fysiotherapeute en assistent-coach Elise Tamaëla met de Wateringse mee naar Azië, waar Bertens als eerste in Zhengzhou in actie komt.

LEES OOK: Kiki Bertens zakt naar zevende plaats op wereldranglijst