Volgende ADO Den Haag - Ajax weer zonder Ajax-fans

Fans van Ajax over het ontbreken van supporters van ADO in Amsterdam
Ajax-fans in 2013 over het ontbreken van ADO-supporters in Amsterdam.
DEN HAAG - Er zijn opnieuw geen Ajax-supporters welkom bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax, over drie weken. Volgens burgemeester Pauline Krikke er is nog steeds een 'gespannen verhouding' tussen de fans van beide clubs, wat een 'te groot risico op incidenten oplevert'.
Krikke beoordeelt elk voetbalseizoen of er weer supporters van Ajax bij de wedstrijden in het stadion van ADO Den Haag kunnen zijn. In overleg met de club wordt bekeken of de maatregel kan worden aangepast. Tijdens de eerstvolgende ADO Den Haag – Ajax is er dus geen plek voor Amsterdamse fans in het Cars Jeans Stadion.
Sinds 2006 zijn er al geen fans uit Amsterdam meer welkom tijdens de wedstrijden in Den Haag. Wim Deetman, die destijds burgemeester was, wilde de supporters vijf jaar weren, maar dat werd telkens verlengd.

Ook niet bij AZ

Eerder besloot burgemeester Krikke al dat ook de wedstrijd tussen AZ en Ajax niet in Den Haag kan worden gespeeld. 'Dat is uit het oogpunt van openbare orde en veiligheid een niet aanvaardbaar risico en dat sta ik niet toe', aldus de burgemeester.