Kelvin Maynard (32) van Alphense Boys doodgeschoten in Amsterdam

Kelvin Maynard I
Kelvin Maynard I © Studio Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). De afgelopen twee jaar speelde hij bij Quick Boys. Dit seizoen kwam hij uit voor Alphense Boys.
Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter. De auto van Maynard reed vervolgens tegen een gevel van de brandweerkazerne. De voetballer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De twee verdachten gingen er op de scooter vandoor.
Bestuurslid Gerard Haverkamp van Alphense Boys werd kort na middernacht op de hoogte gebracht van het overlijden van Maynard. 'Mijn eerste gedachte was: dit kan niet waar zijn!' Er is meteen overlegd over het wedstrijdschema. De ploeg gaat donderdagavond niet trainen maar komt wel bij elkaar. 'In overleg met de KNVB wordt de wedstrijd van zaterdag tegen Hollandia uitgesteld', zegt Haverkamp.

Quick Boys

Kelvin Maynard maakte in de zomer van 2017 de overstap van Spakenburg naar Quick Boys en was bij de Katwijkers binnen no-time vaste kracht. In december 2018 maakte hij bekend te vertrekken naar Alphense Boys. Enkele maanden later werd hij door zijn toenmalige trainer Erik Assink buiten de selectie van Quick Boys gezet. Maynard speelde verder onder meer voor FC Volendam en FC Emmen.

LEES OOK: Liquidatie Kelvin Maynard heeft mogelijk te maken met gestolen drugs