Liquidatie Kelvin Maynard heeft mogelijk te maken met gestolen drugs

Kelvin Maynard
Kelvin Maynard © Orange Pictures
ALPHEN AAN DEN RIJN - De moord op voetballer Kelvin Maynard lijkt te maken te hebben met een ruzie over gestolen drugs. De 32-jarige speler van Alphense Boys werd woensdagavond geliquideerd in Amsterdam Zuid-Oost. Omroep West heeft aanwijzingen dat de schietpartij drugsgerelateerd is.
Maynard werd beschoten toen hij in zijn auto in Amsterdam reed. Hij wist een nabijgelegen brandweerkazerne te bereiken. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.
Ook misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldt dat de moord te maken kan hebben met een zogeheten ripdeal die is uitgevoerd door een vriend van de voetballer, de zogenoemde 'Genna' uit Almere. Deze zou een flinke partij cocaïne hebben gestolen. Hij werd in de nacht van 3 op 4 augustus beschoten in Almere, vluchtte daarop naar Curaçao, en is daar op 2 september geliquideerd, aldus Korterink.

20 miljoen

'Genna' zou zijn gestraft voor de diefstal van 400 kilo cocaïne van Piet W., een grote Surinaamse drugsbaas. De partij had een straatwaarde van zo'n 20 tot 25 miljoen euro. Het is niet bekend of ook Maynard een rol had in de ripdeal.
De politie in Amsterdam kan over de achtergrond van de schietpartij nog niks zeggen. 'We horen natuurlijk ook allerlei geruchten, en die worden allemaal onderzocht,' aldus een woordvoerder. Zij zegt ook dat de voetballer een 'bekende van de politie' is, maar ze kan niet zeggen waarom.

BEKIJK OOK: Kelvin Maynard en Cem Sahin over transfer naar Alphense Boys