ADO-doelman Koopmans over veroorzaken penalty: 'Op het hoogste niveau mogen dit soort fouten niet'

ADO-keeper Luuk Koopmans
ADO-keeper Luuk Koopmans © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO-doelman Luuk Koopmans was de beste man aan Haagse zijde tijdens de met 0-1 verloren wedstrijd tegen AZ. Hij had alleen geen antwoord op een benutte strafschop van de Alkmaarders. Zelf zegt hij over de veroorzaker van de penalty, ploeggenoot Bilal Ould-Chikh: 'Dit is het hoogste niveau, dan mag je dit soort fouten niet maken.'
'Het was duidelijk, Bilal haalt hem onderuit', vertelt Koopmans. 'Het is natuurlijk doodzonde. Hij weet zelf ook dat het een fout was. Die dingen moeten eruit. Het is voor ons zonde, we hebben heel de wedstrijd geknokt.'
ADO-doelman over penalty: ‘Op het hoogste niveau mag je dit soort fouten niet maken'
Trainer Fons Groenendijk beschermde zijn pupil. Ould-Chikh mocht de pers na de wedstrijd niet te woord staan. 'Hij zit stuk. Het heeft geen enkele zin om hem voor de camera te halen. Ik wil hem eigenlijk even met rust laten.'
'Dat ik hem wisselde zegt wel iets', vervolgt de Leidenaar. Ould-Chikh viel in de zestigste minuut in en werd er in minuut 81 weer uitgehaald. 'Maar het was ook een tactische keuze.'
ADO-trainer Fons Groenendijk: 'Wil Ould-Chikh met rust laten'