Sarina Wiegman grijpt naast titel 'Beste vrouwencoach ter wereld'

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman © Orange Pictures
DEN HAAG - De Haagse voetbalcoach Sarina Wiegman is er niet in geslaagd om voor de tweede keer in haar carrière uitgeroepen te worden tot 'Beste vrouwencoach ter wereld'. Tijdens het FIFA-gala in Milaan ging de Amerikaanse bondscoach Jill Ellis, die met haar team afgelopen zomer wereldkampioen werd, er met de prestigieuze prijs vandoor.
Naast Jill Ellis en Sarina Wiegman was ook de Engelse bondscoach Phill Neville genomineerd, die met zijn team vierde op het WK werd. Wiegman heeft haar nominatie voornamelijk te danken aan de goede prestaties van de OranjeLeeuwinnen op het WK in Frankrijk afgelopen zomer. Het Nederlands elftal behaalde daar de tweede plaats, nadat het in de finale met 2-0 verloor van de Verenigde Staten.
Wiegman werd al twee keer eerder genomineerd voor de prijs en in 2017 mocht ze hem daadwerkelijk mee naar huis nemen. Ze werd dat jaar met de OranjeLeeuwinnen Europees Kampioen.

Van Veenendaal en Van Dijk

Sari van Veenendaal viel maandagavond wel namens Nederland in de prijzen. De doelvrouw van de OranjeLeeuwinnen werd verkozen tot 'Beste keepster ter wereld'. De Oranjefans waren ook genomineerd, maar werden uiteindelijk niet verkozen tot 'Beste fans ter wereld'. Ook Virgil van Dijk viel niet in de prijzen, omdat Lionel Messi werd uitgeroepen tot voetballer van het jaar.