Joel Tillema schiet Rijnsburgse Boys vanaf penaltystip naar hoofdtoernooi KNVB-beker

REGIO - Door drie benutte penalty's van Joel Tillema is Rijnsburgse Boys door naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Regiogenoot Noordwijk werd in de verlenging met 1-3 verslagen. Die ploeg was slechts één minuut verwijderd van de winst op Rijnsburg.
Noordwijk was in de eerste helft heer en meester en stelde doelman Richard van Nieuwkoop veelvuldig op de proef. Toch slaagden de rood-witten er maar één keer in de ras-Rijnsburger te verschalken. Emiel Wendt brak de ban na 23 minuten.

Kansen

Daarna waren er voldoende kansen op meer voor Noordwijk, maar doeltreffend waren de rood-witten allerminst. Rijnsburg mocht blij zijn met een slechts 1-0 achterstand in de rust, terwijl Noordwijk het zichzelf kon verwijten dat het na 45 minuten spelen slechts één keer gescoord had.
Geen gelopen koers dus na de eerste helft. Na de pauze bleef het lang 1-0 en kreeg Sander Bosma namens Noordwijk met nog zes minuten te gaan een grote kans om het duel alsnog te beslissen, maar Bram Ros gleed zijn inzet van de lijn.

Tillema

De winst leek binnen voor Noordwijk, maar niets bleek minder waar toen scheidsrechter Joey Kooij een minuut voor tijd een penalty gaf aan Rijnsburg. Joel Tillema benutte die buitenkans. In de verlenging kregen 'de Uien' nog twee strafschoppen, en ook die werden benut door Tillema. De Rijnsburger wist driemaal koelbloedig te blijven. Huib Oversloot moest in de verlenging na twee keer geel vertrekken. Een zure avond voor Noordwijk, feest bij Rijnsburgse Boys.
Scoreverloop Noordwijk - Rijnsburgse Boys: 1-3 (1-0)
  • 1-0 Emiel Wendt
  • 1-1 Joel Tillema (strafschop)
  • 1-2 Joel Tillema (strafschop)
  • 1-3 Joel Tillema (strafschop)