Scheveningen al 450 minuten zonder doelpunt: 'Verschikkelijk en doodzonde'

DEN HAAG - De seizoensstart van Scheveningen in de tweede divisie verloopt nog niet naar wens. De 'Schollekoppen' bezetten na vijf wedstrijden de laatste plaats met slechts één punt. Wat het meest in het oog springt is dat Scheveningen in de eerste 450 minuten van het seizoen nog geen enkel doelpunt wist te produceren.
Scheveningen snakt naar doelpunten in de tweede divisie
De laatste keer dat Scheveningen in competitieverband een doelpunt wist te maken, was eind mei 2019. De thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys werd toen met 4-2 gewonnen. Doelpunten kwamen van Gio van Ree, Brandon Robinson en twee goals kwamen van de voet van Joel Donald.
De ogen van Van Ree beginnen te stralen als hij herinnerd wordt aan het feit dat hij van de huidige Scheveningen-selectie de laatste doelpuntenmaker is (Donald en Robinson spelen inmiddels bij Koninklijke HFC en Katwijk). 'Het was misschien wel een van mijn beste wedstrijden ooit. Mijn goal werd doelpunt van de week en we wonnen ruim', zegt van Ree, die dit seizoen nog maar dertig minuten speeltijd kreeg.
Joel Donald maakt de 4-2 voor Scheveningen tegen Kozakken Boys
Joel Donald maakt de 4-2 voor Scheveningen tegen Kozakken Boys © Orange Pictures

Doelpunten lukken even niet

Als er gezocht wordt naar een verklaring voor de doelpuntenschaarste bij Scheveningen, blijft het lang stil bij speler Barry Rog. 'Het is verschrikkelijk en doodzonde. Maar wat moet ik erover zeggen. Het lukt gewoon eventjes niet.'
Zijn ploeggenoot Van Ree denkt dat de wisselingen na de zomerstop mogelijk een rol kunnen spelen. 'Je moet niet vergeten dat er veel jongens zijn weggegaan', zegt hij, 'daar zijn nieuwe jongens voor teruggekomen. Maar je merkt wel dat wij als ploeg nog heel erg zoekende zijn.'

Thuis tegen Rijnsburgse Boys

Zaterdag speelt Scheveningen thuis tegen Rijnsburgse Boys. 'We moeten die wedstrijd spelen alsof het je laatste is. We spelen thuis, we moeten nu echt iets gaan doen', zegt Rog, de man van de laatste assist die voor Scheveningen de 4-2 inluidde tegen Kozakken Boys, ruim vier maanden geleden.