Noordwijk slachtoffer van eerste driepunter Spakenburg; Katwijk verliest van AFC

REGIO - De start van promovendus Noordwijk in de tweede divisie was met drie overwinningen en twee remises heel knap te noemen, maar de ploeg van Kees Zethof verkeert nu in iets lastiger vaarwater. Nadat vorige week Kozakken Boys met 2-5 een maatje te groot was, gingen de rood-witten zaterdag met 2-1 onderuit tegen Spakenburg. Katwijk verloor op eigen veld met 2-1 van AFC.
Lange tijd was er voor de supporters van Noordwijk en Spakenburg weinig te genieten. Het spel was matig en kansen waren er nauwelijks. Dat de 1-0 van Spakenburg dan ook pas na zeventig minuten spelen viel, was niet verrassend. Ook kwam die treffer nog eens uit een corner. Vlak daarna maakte de thuisploeg ook de 2-0.
Het leek gedaan in Spakenburg, maar het werd nog spannend. Raies Roshanali zette met een afstandsschot, met nog tien minuten op de klok, de aansluitingstreffer achter zijn naam. Bloedstollende minuten volgden, waarin Noordwijk heel dicht bij een punt was. In de absolute slotfase kreeg Guy Smith nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet via de paal naast gaan.
Voor aanvang van het duel met AFC stond Katwijk tweede op de ranglijst, maar die plek hebben de oranjehemden in moeten leveren. AFC, dat vorige week nog met 5-1 ten onder ging tegen koploper IJsselmeervogels, nam de drie punten mee naar huis. Oud-Rijnsburgse Boys-speler Raily Ignacio schoot de 0-1 binnen, maar zag Marciano Mengerink direct de gelijkmaker aantekenen. Zijn goal was na de 1-2 van Yordi Teijsse (ex-Quick Boys) alleen niets meer waard.

Late goal nekt Scheveningen

Scheveningen was zaterdagavond op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar in de slotfase ging het mis. Tegen TEC werd met 1-1 gelijkgespeeld. Rowdy van der Putte zette de Schollekoppen vlak na rust op een 1-0 voorsprong. Hij schoot in de rebound van een vrije trap raak. De van FC Lisse overgekomen spits maakte zijn tweede doelpunt van dit seizoen.
Eindelijk leek het erop dat Scheveningen eens mocht proeven aan het zoet van een overwinning, totdat in de 89e minuut Jesse Dibbets TEC langszij kopte. De ploeg van John Blok blijft daarom wachten op de eerste winstpartij van dit voetbaljaargang. Scheveningen bezet de laatste plaats in de tweede divisie, met slechts twee punten uit zeven duels.

Scoreverloop Spakenburg - Noordwijk: 2-1 (0-0)

  • Van Lopik 1-0
  • Bitter 1-1
  • Roshanali 2-1

Scoreverloop Katwijk - AFC: 1-2 (1-1)

  • Ignacio 0-1
  • Mengerink 1-1
  • Teijsse 1-2

Scoreverloop TEC - Scheveningen: 1-1 (0-0)

  • Van der Putten 0-1
  • Dibbets 1-1