Hockeydames HGC vinden weg omhoog nog niet; HDM wint voor tweede week op rij

Nina van der Marel scoorde voor HDM de 1-0.
Nina van der Marel scoorde voor HDM de 1-0. © Orange Pictures
REGIO - De hockeydames van HGC hebben de weg omhoog nog altijd niet kunnen vinden. Ook zondag kon de Wassenaarse promovendus geen punten pakken. Hurley - tot dit weekend nog zonder overwinning - deelde een behoorlijke tik uit. De Amstelveners wonnen met 5-0. HDM boekte een knappe 2-0 overwinning op Bloemendaal en won zo voor de tweede week op rij.
Hurley wist in de eerste helft al drie keer te scoren tegen HGC. Vlak na rust werd de 5-0 eindstand bereikt. Voor HGC is de terugkeer op het hoogste niveau vooralsnog geen doorslaand succes. De dames staan op de laatste plaats en hebben nog geen enkel punt behaald.
Hoe anders is dat bij HDM. Die ploeg staat nu met een vijfde plek in de middenmoot van de hoofdklasse. Tegen Bloemendaal werd thuis in de tweede helft het verschil gemaakt. Nina van der Marel schoot de Haagse ploeg op voorsprong. Eva van 't Hoog verdubbelde de marge.

Minimaal verlies

Klein Zwitserland verloor in de hoofdklasse met minimale cijfers van Amsterdam. In de hoofdstad werd het zondagmiddag 1-0. Op de ranglijst staat het Haagse herenteam (drie punten uit vijf duels) vierde van onder.