Drie op een rij voor hockeydames van HDM; HGC blijft puntloos

HDM-speelster Pien van Nes.
HDM-speelster Pien van Nes. © Orange Pictures
REGIO - De hockeydames van HDM hebben weer gewonnen. Tegen Kampong werd zondagmiddag een 1-3 overwinng geboekt. Het is voor de Haagse ploeg al de derde overwinning op rij. HGC blijft het daarentegen ongelooflijk moeilijk houden. In de zeshonderdste hoofdklassewedstrijd moesten de Wassenaarders een 0-2 nederlaag slikken tegen Pinoké. HGC blijft daardoor wachten op de eerste punten.
HDM kwam tegen Kampong na twaalf minuten spelen op achterstand, maar de gelijkmaker viel al snel na de openingstreffer. Pien van Nes - vorig seizoen in Utrecht de maker van de winnende tegen Kampong (0-1) - maakte de 1-1. Na rust trokken de Haagse dames de overwinning over de streep. Van Nes bepaalde vlak na de 1-2 van Eva van 't Hoog de eindstand op 1-3.
De hoofdklasse is nu zes wedstrijden onderweg en HGC verloor tot nu toe elk duel. Dat gebeurde de dames ook in het seizoen 2009/2010. Toen werd er in de eerste zeven wedstrijden geen punt gepakt. Toch eindigde HGC in dat seizoen op de tiende plaats.

Hoofdklasse heren

De Japanse Kenta Tanaka was belangrijk voor de mannen van HGC. Hij schoot zijn ploeg zondagmiddag naar de overwinning in het duel met Pinoké, dat het doorgaans altijd lastig heeft tegen HGC. Vlak voor tijd tekende Tanaka voor de winnende 1-2. Argentijn Maico Casella zette HGC op voorsprong in Amstelveen.
Klein Zwitersland speelde met 1-1 gelijk tegen Almere. De Haagse ploeg wist in de laatste twee thuiswedstrijden niet te scoren, maar tegen de Flevolanders kwam daar een einde aan. Koen Bijen zette KZ in de 40e minuut op 1-0. Vlak na de rust werd de score gelijkgetrokken.