Kiki Bertens daalt twee plaatsen op de wereldranglijst

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
DEN HAAG - Tennisster Kiki Bertens zakt naar de tiende plaats op de wereldranglijst. De Wateringse stond vorige week nog achtste op de mondiale ranking. Ze werd gepasseerd door Belinda Bencic uit Zwitserland en de Amerikaanse Serena Williams. Bertens werd vorige week al vroeg uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Moskou, waardoor ze veel punten misliep.
Het was sowieso niet de week van Bertens. Voor haar vroege uitschakeling liep de Westlandse namelijk ook een ticket voor de WTA-finals mis. Bencic troefde de Nederlandse af in de strijd om het laatste ticket.
Bertens lijkt voorlopig niet te hoeven vrezen voor haar plek in de top tien. Ze heeft een voorsprong van bijna duizend punten op de Britse nummer elf: Johanna Konta. De wereldranglijst wordt aangevoerd door Ashleigh Barty uit Australië.

Haase

Wel plaatste Bertens zich voor de WTA Elite Trophy. Dat toernooi in het Chinese Zhuhai is voor de spelers die net buiten de top acht van de wereld vallen. Ze is als eerste geplaatst en zit in een poule met Donna Vekic uit Kroatië en Dayana Yastremska uit Oekraïne. Het toernooi begint dinsdag.
Robin Haase uit Den Haag is nog altijd de beste Nederlandse tennisser bij de mannen. Hij staat 152ste op de wereldranglijst.