Melkert en Van Ringelenstein stappen uit RvC ADO Den Haag

Ad Melkert
Ad Melkert (foto Soccrates Images) © Soccrates Images
DEN HAAG - Ad Melkert en John van Ringelenstein stappen per direct uit de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. Dat heeft grootaandeelhouder van ADO, UVS in een verklaring laten weten.
Ad Melkert laat in een verklaring weten dat hij en Van Ringelenstein hun ontslag hebben ingediend 'vanwege verschillen van inzicht met betrekking tot het bestuur van de onderneming.' Melkert benadrukt dat hij en Van Ringelenstein 'zich verbonden blijven voelen bij het succes van de club'. Grootaandeelhouder UVS benadrukt 'haar uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter van de RvC komt'.
Voorzitter Ad Melkert en lid van de RvC John van Ringelenstein zitten sinds februari 2018 in de RvC van ADO. De grootaandeelhouder van ADO Den Haag, United Vansen, was al lange tijd ontevreden over Melkert. Die ontevredenheid leidde zelfs tot een integriteitsonderzoek naar de rol van Melkert rondom de sollicitatieprocedure van de nieuwe algemeen directeur Mohammed Hamdi.

Sportief zwaar weer

Ook op het veld gaat het ADO niet voor de wind. De club zit sportief gezien in zwaar weer. De ploeg van Fons Groenendijk staat zestiende in de eredivisie en heeft evenveel punten als nummer zeventien Fortuna Sittard na tien wedstrijden. Komende zaterdag speelt de residentieclub tegen Vitesse.
Afgelopen zondag was Ad Melkert nog wel aanwezig bij de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen PEC Zwolle. Naast de oud-voorzitter van de RvC waren ook de Chinese aandeelhouders van United Vansen aanwezig.