Geen verplichte busrit voor supporters meer bij Katwijk - Quick Boys

De supporters legden 3,9 kilometer per bus af
De supporters legden 3,9 kilometer per bus af © Omroep West
KATWIJK - Geen verplicht bustochtje meer voor supporters van de uitploeg bij wedstrijden tussen Katwijk en Quick Boys. Uit een evaluatie is gebleken dat de derby's vorige maand zonder problemen zijn verlopen. Daarom zal bij de volgende wedstrijd de combiregeling met georganiseerd vervoer voor de uitploeg vervallen.
Om ongeregeldheden te voorkomen, waren bij de wedstrijden van het eerste elftal van Katwijk-Quick Boys op 21 september en Quick Boys-Katwijk op 24 september drie maatregelen getroffen: een combiregeling met georganiseerd vervoer, een vervroegd aanvangstijdstip en een verbod op alcohol voor en tijdens de wedstrijd op het complex waar de wedstrijd wordt gespeeld. Uit een evaluatie is gebleken dat iedereen het erover eens is dat de wedstrijden daardoor veilig zijn verlopen. Daarom wordt het nu aangepast.
Tijdens de eerstvolgende derby op 4 april geldt de combiregeling niet. Voorwaarde is wel dat er rondom de wedstrijden van deze clubs tot die tijd geen incidenten met supporters plaatsvinden. Mochten supporters op 4 april de fout in gaan, dan geldt de combiregeling het hele voetbalseizoen 2020/2021. Het vervroegde aanvangstijdstip en het alcoholverbod blijven wel geldig.

Burgemeester Visser is er blij mee

Burgemeester Visser is blij dat de voetbalwedstrijden in het dorp veilig zijn verlopen. 'Ik heb genoten van de sfeer in de sportparken bij deze derby's. De supporters hebben laten zien dat een voetbalderby met veel sfeer en zonder geweld kan verlopen. Ze geven hiermee een goed voorbeeld aan de kinderen. Samen met politie en de clubs blijft de gemeente zich voor een veilig sportklimaat inzetten. Dat hebben we immers met elkaar afgesproken in ons convenant. Als de supporters meewerken, blijft voetbal in ons dorp leuk en veilig voor jong en oud! Daar zet ik mij voor in.'