Grootaandeelhouder ADO heeft nooit integriteitsonderzoek naar Ad Melkert gedaan

Grootaandeelhouder Wang en Melkert in betere tijden
Grootaandeelhouder Wang en Melkert in betere tijden © SoccratesImages.com
DEN HAAG - United Vansen (UVS), de Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag, heeft in tegenstelling tot eerdere berichtgeving geen integriteitsonderzoek gedaan naar de voorzitter van de Raad van Commissarissen Ad Melkert. Dat laat aftredend RvC-voorzitter Melkert aan Omroep West weten.
Het vermeende onderzoek zou in opdracht worden uitgevoerd van ADO-aandeelhouder UVS, dat niet te spreken was over de rol van Melkert in de aanstellingsprocedure van een nieuwe algemeen directeur. Melkert zou het niet eens zijn met de voordracht (en latere aanstelling) van Mohammed Hamdi als CEO.
Melkert heeft desgevraagd een verklaring van UVS laten lezen waarin staat: ‘Meneer Wang heeft duidelijk gemaakt dat UVS raadplegingen heeft gehad over de manier waarop de Raad van Commissarissen het aanstellen van een nieuwe Algemeen Directeur heeft behandeld. Er komt hierop geen vervolg en er is verder geen onderzoek gestart.’

Opgestapt

Ad Melkert en John van Ringelenstein stapten dinsdag uit de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag. Volgens een verklaring van grootaandeelhouder UVS ligt aan het plotselinge vertrek van voorzitter Melkert en commissaris Ringelenstein 'een verschil van mening met andere leden van de RvC en de aandeelhouder ten grondslag'. Tegen Omroep West zei Ringelenstein: ‘In China denken ze te kunnen doen en laten wat ze willen.’
Melkert heeft aangegeven verder niet op de kwestie te willen ingaan. Vertegenwoordigers van UVS konden Omroep West niet te woord staan.