Ter Leede wint burenruzie van FC Lisse, zevenklapper VVSB in Friesland

Boyd Stevens (links) van FC Lisse gaat het kopduel aan met Joey van den Berg van Ter Leede © Orange Pictures
REGIO - Ter Leede heeft de Bollenstreekderby tegen FC Lisse met 0-2 gewonnen. De ploeg uit Sassenheim maakte allebei de doelpunten voor rust. VVSB kan 175 kilometer lang genieten van de terugreis vanuit Sneek. De Noordwijkerhouters wonnen met maar liefst 1-7 van ONS Sneek.
De openingstreffer van Ter Leede werd gemaakt volgens een simpel voetbalrecept. De ingrediënten waren een goed geplaatste vrije trap van Jordly Petronia vanaf de middenlijn en een prima actie van Robert Steemers. De aanvaller nam de bal vanaf rand zestien goed mee en rondde doeltreffend af.
Bij de 0-2 van Ter Leede ging een klein kunststukje aan vooraf. Toon Zwetsloot ving een afvallende bal op en stuurde met een schitterende pass Ian van Otterlo diep. De makkelijk scorende aanvallende middenvelder faalde niet en schoot tien minuten voor rust de eindstand op het scorebord.
Samenvatting FC Lisse - Ter Leede Derde Divisie

Hattrick Bouw

VVSB voelde zich als een kind in een snoepwinkel in Sneek. Felitciano Zschusschen opende het doelpuntenbal voor de Bollenstreekbewoners na acht minuten. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Yannick Bouw. De man die afgelopen zomer overkwam van Eemdijk scoorde in het treffen met ONS Sneek maar liefst drie keer.
Ook Loyd van der Wilden en jeugdproduct Wout Heemskerk pikten hun doelpuntjes mee in het Noorden. Uiteindelijk mocht Oege Sietse van Lingen nog een eretreffer aantekenen voor Sneek.