Hockey: Pinoké maakt einde aan reeks HDM; HGC krijgt wéér pak rammel

HDM verloor met 1-0 van Pinoké.
HDM verloor met 1-0 van Pinoké. © Orange Pictures
REGIO - Negen wedstrijden gespeeld, nul punten. Het wordt inmiddels wel een heel eentonig verhaal voor de hockeydames van HGC. In de hoofdklasse hebben ze nog geen enkel duel kunnen winnen. Zondag was het Oranje-Rood dat de Haagse ploeg naar de slachtbank leidde. Het werd 5-0 voor de nummer drie van de competitie. Voor het damesteam van HDM kwam er door een minimale nederlaag (1-0) tegen Pinoké een einde aan een reeks van vier overwinningen op rij.
Voor het thuisspelende HGC werd zondagmiddag al snel duidelijk dat er niets in zat tegen Oranje-Rood. De promovendus kreeg in de eerste helft al vier doelpunten om de oren. Na rust deden de bezoekers het rustiger aan en werd er nog maar één keer gescoord. HGC blijft puntloos onderaan staan. Het gat met de nummer voorlaatst - Victoria - is vier punten.
HDM was de laatste weken goed bezig. De ploeg verzamelde in de laatste vijf duels de meeste punten van alle hoofdklasseploegen bij elkaar. Maar aan een mooie reeks kwam zondag een eind. Een doelpunt na een half uur spelen van Pamela Raaff bleek de beslissing in het duel tegen Pinoké.

Mannenhockey

De vrouwen van HGC verloren dus met ruime cijfers, de mannen kenden wél een goed weekend. Zij versloegen Tilburg met maar liefst 6-0. Maico Casella was goed voor drie treffers. Steijn van Heijningen, Thomas Vis en Seve van Ass vonden ook het net. Klein Zwitserland moest met 4-1 buigen voor Oranje-Rood.