Hockeydames HDM winnen 'Haags' onderonsje van HGC

Tessa Beetsma van HDM
Tessa Beetsma van HDM © Orange Pictures
REGIO - Voor het eerst sinds 2011 stonden de hockeydames van HGC en HDM zondagmiddag weer tegenover elkaar op het hoogste niveau. En voor die eerste ploeg was de ontmoeting van dit weekend er eentje om maar snel te vergeten. De Wassenaarders moesten op eigen bodem een 4-0 nederlaag slikken.
Voor HDM was het 22 jaar geleden dat het voor het laatst een uitduel met HGC in de hoofdklasse won. Destijds maakte Maaike Schröeder de twee goals voor de Haagse dames. Het werd toen 1-2. Zondagmiddag was de overwinning overtuigender. Tessa Beetsma tekende voor twee doelpunten. Nina van der Marel en Pien van Nes wisten ook het net te vinden.
HGC staat met nul punten nog altijd laatste in de hoofdklasse. 'De Gazellen' beleven hun slechtste seizoensstart ooit in de hoofdklasse.

Mannen

De heren van HGC deden ook goede zaken. De nummer drie van de hoofdklasse won van de nummer vier, Den Bosch. Na een interessant gevecht stapte het team van Paul van Ass met een 3-2 overwinning het veld af. Door twee snelle goals van Kenta Tanaka en Maico Casella kende HGC een voortvarende start.
Via een strafcorner bracht Den Bosch de marge voor rust terug naar één. De bezoekers waren op een gegeven ogenblik ook een tijdje de betere. Toch werd het 3-1, via Stijn van Heijningen. Kort daarop deed Den Bosch opnieuw iets terug, maar de ploeg was vervolgens niet bij machte de 3-3 te maken.

Kansloos

Klein Zwitserland kende een kansloze middag tegen Rotterdam. Voor eigen publiek werd met 1-4 verloren.