Delano Asante leidt Quick naar cruciale zege op Westlandia; duel Jong ADO gestaakt

REGIO - Met twee doelpunten heeft Delano Asante zich zondagmiddag tot matchwinner gekroond in de streekderby tussen Quick en Westlandia. 'De Haantjes' wonnen het duel in de derde divisie met 3-1 en schreven zo drie broodnodige punten bij. Tweevoudig doelpuntenmaker Asante gaf ook nog een assist namens de hekkensluiter.
Pas na de rust kwam het duel een beetje op gang. Asante leverde in de 53ste minuut zijn aandeel in een vlugge aanval die de 1-0 van Marc Boshoff inleidde. De jonge middenvelder gaf de bal vanaf links voor en zag Boshoff de bal achter Westlandia-doelman Edgar Leerdam schieten.
Diezelfde Leerdam was - na de snelle 1-1 van Roy van Beek - vervolgens twee keer kansloos op inzetten van Asante. Met een vrije trap, die aan alles en iedereen voorbij ging, en een hard schot, begeleidde hij Quick naar de drie punten.
Samenvatting Quick - Westlandia

Gestaakt

Het duel van Jong ADO Den Haag tegen FC Lienden werd in de 72e minuut bij een 1-1 stand gestaakt. De assistent-scheidsrechter raakte geblesseerd en kon niet vervangen worden. Lance Duijvestijn schoot de Haagse beloften tien minuten na rust naast Lienden. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een rake kopbal van Guido van Rijn.
Scoreverloop Quick - Westlandia: 3-1 (0-0)
  • 1-0 Marc Boshoff
  • 1-1 Roy van Beek
  • 2-1 Delano Asante
  • 3-1 Delano Asante
Scoreverloop FC Lienden - Jong ADO Den Haag: gestaakt bij 1-1
  • 1-0 Guido van Rijn
  • 1-1 Lance Duijvestijn