Spakenburg koopt VVSB-trainer Eric Meijers per direct weg

NOORDWIJKERHOUT - Voetbalcoach Eric Meijers ruilt VVSB per direct in voor tweededivisionist Spakenburg. Dit meldt VVSB aan Omroep West. Meijers was iets langer dan een jaar de eindverantwoordelijke bij de club uit Noordwijkerhout. De derdedivisionist ontvangt een afkoopsom voor de trainer die voor anderhalf jaar tekent bij Spakenburg. Over de hoogte van het bedrag doet VVSB geen mededeling.
'Je kunt op geen mooiere plek werken dan de Westmaat (sportpark Spakenburg red.), de Bollenstreek of Groesbeek', zegt Meijers over zijn transfer. 'In de laatste twee regio's heb ik al gewerkt, dus nu heb ik ze alledrie gehad. Daar mag ik heel trotst op zijn, gezien mijn carrière.'
De afgelopen weken liet Eric Meijers niet veel los over zijn toekomst. 'Deze trainer wil zo hoog mogelijk trainen' en 'de Bollenstreek blijft een prachtige regio om te werken' sprak hij meerdere keren duidelijk toen er naar zijn toekomst werd gevraagd.

'Degradatie heeft mij pijn gedaan'

Bij Spakenburg volgt Meijers John de Wolf op. De Wolf werd onlangs assistent-trainer van Hagenaar Dick Advocaat bij Feyenoord. Assistent-trainer Patrick van de Fits neemt samen met oud-speler Steef Kraaijvanger en keeperstrainer Huug van Duijn voorlopig de honneurs waar. De Noordwijkerhouters staan zesde in de competitie.
Meijers kwam vorig jaar november aan het roer te staan bij VVSB. Dat was toen de club roemloos op de laatste plaats stond in de tweede divisie. Onder de leiding van Meijers werd rechtstreekse degradatie voorkomen.

'Kutkeeper'

Wel verloor de club in de nacompetitie na verlenging van Quick Boys. Door die nederlaag speelt VVSB dit seizoen in de derde divisie. 'Die degradatie heeft mij veel pijn gedaan', zegt Meijers daarover.
De Nijmeegse trainer werd eerder bekend van de uitspraken 'kutkeeper' en 'kutkrant' in de documentaire 'Voetbal is Oorlog'. Deze uitspraken deed hij als trainer van Achilles '29. Met die club werd hij in 2012 algeheel amateurkampioen.