Eerste overwinning in twee maanden voor Noordwijk, Scheveningen wint van hekkensluiter

NOORDWIJK - Noordwijk heeft voor het eerst in twee maanden weer gewonnen in de tweede divisie. In eigen huis was het met 2-0 te sterk voor nummer twee HHC Hardenberg. Scheveningen won thuis de clash tussen de twee vissersdorpen. Op sportpark Houtrust won de ploeg van John Blok met 2-1 van hekkensluiter Jong FC Volendam.
Noordwijk maakte in de tweede helft het verschil tegen HHC Hardenberg. Beide ploegen gingen met de brilstand rusten. Na een uur voetballen scoorde Nick van Staveren de openingstreffer. Acht minuten later maakte Denzel James de beslissende 2-0.
De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man. Serge Fatima kon door een blessure aan z'n hoofd in de 80ste minuut niet meer verder. HHC Hardenberg had toen al drie wissels gebruikt. De 2-0 voor Noordwijk betekent de eerste overwinning voor de ploeg van Kees Zethof sinds 14 september 2019. Toen wonnen de Noordwijkers in eigen huis van ASWH (5-1).

Tien uit vier

Scheveningen is bezig aan een prima reeks. De nummer zestien van de tweede divisie pakte met de driepunter op Jong FC Volendam erbij opgeteld inmiddels tien punten uit de laatste vier duels. Net als bij Noordwijk werd ook op Scheveningse bodem in de tweede helft verschil gemaakt.
Scheveningen kwam op 1-0 door een benutte penalty van Jari de Jong. Nabil Haddadi maakte als invaller met zijn eerste officiële treffer voor Scheveningen de 2-0. De 2-1 van Volendammer Samir Ben Sallam (vrije trap) was uiteindelijk alleen nog voor de statistieken.
Scoreverloop Noordwijk - HHC Hardenberg: 2-0 (0-0)
  • Nick van Staveren 1-0
  • Denzel James 2-0
Scoreverloop Scheveningen - Jong FC Volendam: 2-1 (0-0)
  • Jari de Jong 1-0
  • Nabil Haddadi 2-0
  • Samir Ben Sallam 2-1