TOP en Fortuna boeken eerste overwinning in Korfbal League

Roos Verheugt van TOP.
Roos Verheugt van TOP. © Orange Pictures
REGIO - TOP/SolarCompleet en Fortuna/DeltaLogistiek hebben dit weekend hun eerste overwinning in de Korfbal League geboekt. In de tweede speelronde werden respectievelijk DVO/Accountor (29-22) en Groen-Geel (26-32) verslagen. Tempo wacht nog op de eerste punten. De promovendus was niet opgewassen tegen PKC/SWKGroep (32-20).
Waar Tempo het vorige week tegen LDODK nog wel aardig bij kon benen, was dat zaterdag tegen PKC duidelijk niet het geval. Bij rust stond het al 18-7 in het voordeel van de thuisploeg. Een achterstand die de ploeg uit Alphen aan den Rijn niet meer te boven kwam.
Fortuna beleefde op bezoek bij Groen-Geel een redelijk eenvoudige avond. De eerste goal kwam nog wel op naam Groen-Geel en de gastheren kwamen in de beginfase ook nog terug van een 2-8 achterstand (8-8). In de tweede helft liep Fortuna uit en verdween de spanning.

Lastige eerste helft

TOP had in de eerste helft een behoorlijke kluif aan DVO. De twee ploegen deden weinig voor elkaar onder en gingen met een 16-15 tussenstand richting de rust. In de tweede helft was het spelbeeld anders. Toen kon een zorgvuldiger spelend TOP een gaatje slaan en de eerste overwinning van het seizoen pakken.