Westlandia zet concurrent Hercules opzij, geen stunt voor Quick tegen koploper

REGIO - In de derde divisie op zondag heeft Westlandia goede zaken gedaan door thuis te winnen van Hercules. Op het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen boekte de ploeg van coach Marcel Koning een zeer welkome 2-0 zege. Hekkensluiter Quick slaagde er niet in om te stunten tegen koploper SV Oss 1920: 1-2. Jong ADO Den Haag verloor met 3-2 van Groene Ster.
Westlandia en Hercules hielden elkaar tot aan de rust in evenwicht. In de tweede helft brak Steve van Kesteren het duel open; de verdediger van Westlandia kopte raak uit een hoekschop. In de slotfase maakte spits Giovialli Serbony aan alle spanning een einde. Door de overwinning klimmen de Westlanders over Hercules heen en hebben ze nu één punt meer dan de Utrechters.
Samenvatting Westlandia - Hercules
Op bezoek bij SV Oss 1920 kende Quick een bemoedigende start. Al na zes minuten knikte Frank van der Heiden de openingstreffer binnen, maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Halverwege het eerste bedrijf hadden de Brabanders die achterstand alweer omgebogen in een 2-1 voorsprong. Het lukte de Hagenaars daarna niet meer om tot scoren te komen.

Handelsmerk

Jong ADO kwam op voorsprong bij Groene Ster dankzij Lance Duijvestijn, die goed was voor zijn achtste seizoenstreffer en zijn zesde in de laatste drie wedstrijden. Nog voor de rust werd het gelijk, waarna de Limburgers via een benutte strafschop de stand ombogen. Niet voor het eerst dit seizoen scoorde Niels van Wetten daarna met zijn handelsmerk: een vrije trap. Maar uiteindelijk werd Groene Ster-speler Thom Vluggen matchwinnaar vanaf de penaltystip.

Scoreverloop Westlandia - Hercules: 2-0 (0-0)

• 1-0 Steve van Kesteren
  • 2-0 Giovialli Serbony

Scoreverloop Quick - SV Oss 1920: 1-2 (1-2)

• 1-0 Frank van der Heiden
  • 1-1 Bram Eltink
  • 1-2 Rob van Sonsbeek

Scoreverloop Groene Ster - Jong ADO Den Haag: 3-2 (1-1)