Hockeydames HGC afgestraft door koploper; opvallende nederlaag HDM

HGC-coach Yara Casteleijn
HGC-coach Yara Casteleijn © Orange Pictures
REGIO - Voor de hockeydames van HGC wordt het iedere week een zwaardere opgave om vol goede moed aan een wedstrijd te beginnen. Zondag droop de ploeg af na een ware afstraffing tegen koploper Den Bosch. Het werd maar liefst 7-0. Ook de vrouwen van HDM incasseerden een nederlaag. Uit bij Laren werd het 3-2.
Tegen Den Bosch werd het voor HGC al heel vlot een kansloze missie. Na acht minuten spelen had de thuisploeg al drie keer gescoord. Voor rust kwamen er nog twee doelpunten bij. In het tweede bedrijf nam Den Bosch wat gas terug, maar wist het alsnog twee keer het net te vinden.
De nederlaag van HDM tegen Laren was - kijkend naar de statistieken van de tegenstander - toch best opvallend. Laren behaalde slechts één punt uit de laatste vier duels en maakte daarin ook maar één doelpunt. Tegen HDM wist de ploeg uit het Gooi deze trend te doorbreken. Laren scoorde met drie goals één keer meer dan HDM en pakte zo de volle buit.

Dubbel programma

Voor de mannen van HGC en Klein Zwitserland was het een zwaar weekend. Zij hadden een dubbel programma en kwamen twee keer in actie. HGC incasseerde zaterdag een tik in en tegen Amsterdam (7-3), maar herstelde zich vervolgens door met 5-1 van Almere te winnen. Hetzelfde gold voor Klein Zwitserland. Na een 1-5 nederlaag tegen Pinoké werd Hurley met 1-2 verslagen.