ZZ Leiden verliest daags na Europese stunt van Landstede

Josh Cunningham van ZZ Leiden verdedigt de bal.
Josh Cunningham van ZZ Leiden verdedigt de bal. © Orange Pictures
LEIDEN - De overwinning tegen Benfica in de Europe Cup bezorgde veel fans van Zorg en Zekerheid Leiden een lach op het gezicht. De basketballers zijn hierdoor een stap dichterbij de volgende ronde. Maar daags na deze belangrijke zege deden de Leidenaren minder goede zaken in de competitie. Landstede Basketbal won zondagmiddag met 92-75 van 'ZZ'.
De koploper uit Zwolle leed dit seizoen pas één keer een nederlaag. Dat was begin oktober tegen ZZ Leiden. Toen werd het 82-71 voor de ploeg van coach Rolf Franke. Landstede wilde dus revanche nemen, en deed dat ook. De thuisploeg begon scherp aan het duel en won het eerste kwart met 24-18.
In de tweede rondgang stond ZZ Leiden heel even voor, maar bij een stand van 35-37 gaf Landstede gas, waardoor het met 50-37 ging rusten. Het derde kwart was met een puntje verschil voor Leiden, maar de voorsprong bleef staan voor de thuisploeg. 'ZZ' kon Landstede niet meer achterhalen.

Europe Cup

Woensdag wacht voor ZZ Leiden alweer een duel in de Europe Cup. Als Benfica dinsdag in eigen huis van PVSK-Veolia wint, dan kunnen de Leidenaren zich een dag later al plaatsen voor de tweede groepsfase. Dan moet Inter Bratislava wel verslagen worden.