Hockeyers HGC blijven in de race voor play-offs, vrouwen HDM en HGC verliezen opnieuw

REGIO - De hockeymannen van HGC uit Wassenaar blijven in de race om plaatsing voor de play-offs te bewerkstelligen. Ze versloegen zondag Oranje-Rood in een zeer doelpuntrijk duel: 4-5. Klein Zwitserland kreeg met 1-5 klop van Bloemendaal. De vrouwen van HDM en HGC gingen eveneens onderuit.
De doelpunten van HGC werden in Eindhoven gemaakt door Kenta Tanaka, Maico Casella (drie) en Steijn van Heijningen. In de hoofdklasse staan de Wassenaarders nu vierde, met nog een inhaalwedstrijd in het vooruitzicht.
Fabio Blom tekende thuis tegen Bloemendaal bij 0-5 voor de enige treffer namens Klein Zwitserland. De formatie uit Den Haag won maar één van de laatste acht wedstrijden en is inmiddels gezakt naar de tiende positie.

Dames

Het damesteam van HDM verloor voor de derde keer in vier duels. Thuis tegen Amsterdam werd het zondagmiddag 0-2. Daardoor vinden de Haagse vrouwen zichzelf terug op de achtste plaats.
Ook het twaalfde competitieduel van de HGC-dames leverde een verliespartij op. Deze keer bleek Laren met 3-1 te sterk. Bernice van Aken scoorde nog wel uit een strafcorner.