Knappe comeback Ter Leede beloond met punt, VVSB verliest voor zevende keer achter elkaar

REGIO - Na tachtig minuten voetballen stond er een 0-3 stand op het scorebord bij Ter Leede - SteDoCo. In de laatste tien minuten wisten de Sassenheimers drie keer het doel te vinden, waardoor ze alsnog een punt overhielden aan het Zuid-Hollandse onderonsje. VVSB ging op bezoek bij Jong Almere City met 1-0 onderuit.
Al in de eerste helft nam SteDoCo een voorschot op de ruime voorsprong. Door twee treffers van Joran Schröder kwam de ploeg uit Hoornaar op 0-2. Na rust ging Schröder rustig verder met scoren. In de vijftigste minuut maakte hij zijn derde treffer van de wedstrijd.
Ter Leede had tot de tachtigste minuut weinig in de melk te brokkelen. Wel hielden de Sassenheimers Schröder van verder scoren af. Daardoor bleef er lang 0-3 op het scorebord staan.
In de slotminuut kantelde de wedstrijd helemaal. Dankzij doelpunten van Joey van den Berg, Robert Steemers en Jim Gillissen kwam de thuisploeg weer langszij. Vincent Verheul had nog wel de 3-4 op zijn schoen voor de bezoekers. Zijn schot ging in de slotminuut net voorlangs. Ter Leede kon opgelucht ademhalen en zag de comeback beloond worden met een punt.

VVSB begint 2020 met een nederlaag

De nieuwe trainer van VVSB, Richard Plug, moet nog steeds wachten op zijn eerste punten als eindverantwoordelijke bij de Noordwijkerhouters. Tegen de talenten van Almere City ging zijn ploeg met miniem verschil onderuit. VVSB komt steeds dichter bij de nacompetitieplaatsen en staat veertiende in de derde divisie.
87 minuten stond de brilstand op het scorebord in Flevoland. In die 87ste minuut gooide Joshua Zimmerman roet in het Bollenstreek-eten. Zijn treffer was het enige doelpunt van het duel. Daardoor verloor VVSB met 1-0.
Scoreverloop Ter Leede - SteDoCo: 3-3 (0-2)
  • 0-1 Schröder
  • 0-2 Schröder
  • 0-3 Schröder
  • 1-3 Van den Berg
  • 2-3 Steemers
  • 3-3 Gillissen
Scoreverloop Jong Almere City - VVSB: 1-0 (0-0)
  • 1-0 Zimmerman