Haagse waterpolomannen gepromoveerd naar eredivisie

© Orange Pictures
DEN HAAG - De mannen van Waterpolo Den Haag hebben goed nieuws gekregen: ze spelen volgend seizoen in de eredivisie. De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft de nieuwe competitie-indeling bekend gemaakt op basis van de resultaten die zijn behaald op het moment dat de competitie 2019-2020 werd stopgezet.
De Haagse mannen stonden tweede in de eerste klasse. Voorzitter Vincent Wijsman is blij met de promotie, maar zegt tegelijkertijd: 'De afgebroken competities zijn een drama voor de sport in het algemeen. De gezondheid van een ieder staat nu voorop. Zodra het Hofbad weer open mag, kunnen we ons gaan voorbereiden op dit nieuwe avontuur.'
Eind maart zette de KNZB vanwege de coronacrisis een streep door alle competities. Deze maatregel trof naast waterpolo ook schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal en wedstrijdzwemmen. De bond beloofde voor de paasdagen met duidelijkheid voor komend seizoen te komen.

Talentontwikkeling

In 2013 werd met de komst van het Hofbad en in samenwerking met een viertal Haagse waterpoloverenigingen, de terugkeer op landelijk niveau in het plan 'talentontwikkeling' vastgelegd. Komend seizoen komen nu vier herenteams, een damesteam en twee jeugdteams op landelijk niveau uit.