Dirk van Duijvenbode kan stunt geen vervolg geven tijdens Grand Slam of Darts

Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode © Orange Pictures
'S-GRAVENZANDE - Darter Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd zijn stunt van maandagavond een goed vervolg te geven. Na zijn zege op regerend wereldkampioen Peter Wright verloor hij dinsdagavond zijn tweede groepswedstrijd tijdens het Grand Slam of Dartstoernooi in Coventry. De Zuid-Afrikaan Devon Petersen was met 5-2 te sterk voor hem.
Petersen mocht het duel beginnen en hij won meteen de eerste leg. De tweede leg ging ook naar de Zuid-Afrikaan, die profiteerde van het feit dat Van Duijvenbode 76 niet kon uitgooien. Na een 180-score hield Petersen 21 punten over, en een enkele vijf en de dubbel acht bezorgen hem de break.
Die break kon Van Duijvenbode in het vervolg van de partij niet meer goed maken. Een tweede break besliste het duel definitief. De darter uit 's-Gravenzande liet zich nog wel gelden met goede finishes van 76 en 81, maar hij kreeg de Zuid-Afrikaan niet aan het wankelen.
Met een zege op Petersen had Van Duijvenbode een grote stap gezet naar de knock-outfase. Nu moet hij zijn laatste poulewedstrijd tegen de Engelsman Ian White winnen en is hij afhankelijk van de uitslag van het andere groepsduel tussen Petersen en Peter Wright. Wright herstelde zich knap van de nederlaag tegen Van Duijvenbode en won dinsdag op indrukwekkende wijze zijn tweede groepswedstrijd. Tegen Ian White werd het 5-3.