Jeffrey de Zwaan na één wedstrijd al uitgeschakeld op WK darts

Jeffrey de Zwaan
Jeffrey de Zwaan © Orange Pictures
LEIDSCHENDAM - Na één wedstrijd zit het WK darts in Londen voor Jeffrey de Zwaan er al op. De Leidschendammer ging zondagavond met 3-0 onderuit tegen Ryan Searle uit Engeland. Searle was vooral scherper op het uitgooien van de legs.
De Zwaan mocht de eerste ronde overslaan omdat, hij op het moment van de loting voor het toernooi, 23ste op de wereldranglijst stond. De beste 32 spelers van de wereld kregen een 'bye' voor de eerste serie wedstrijden. Tegenstander Searle moest daarin wel in actie komen. Hij versloeg de Amerikaan Danny Lauby met 3-2.
In de eerste leg van de eerste set miste De Zwaan drie pijlen op een dubbel, waardoor de Engelsman de leg pakte. Dat kwam De Zwaan duur te staan. Searle won de eerste set uiteindelijk met 3-2

Lastige opponent

Searle, die vooraf door kenners als een lastige opponent voor De Zwaan werd gezien, bleek in bloedvorm te steken. Ook de tweede set ging naar de Brit. Hoewel De Zwaan prima gooide, was Searle beter op beslissende momenten.
Dat verhaal herhaalde zich in de derde set. Weer gooide De Zwaan een prima gemiddelde, maar was het Searle die de legs pakte. Met 3-1 ging de derde set naar de Engelsman die zich daarmee plaatste voor de derde ronde.

Van Duijvenbode

Maik Kuivenhoven uit Naaldwijk werd zondagmiddag uitgeschakeld. Hij verloor kansloos met 3-0 van Matthew Edgar. Dinsdagavond komt 's Gravenzander Dirk van Duijvenbode in actie. Hij neemt het dan in de tweede ronde op tegen oud-wereldkampioen Rob Cross.

Jeffrey de Zwaan - Ryan Searle: 0-3

  • Eerste set: 2-3
  • Tweede set: 0-3
  • Derde set: 1-3