Dirk van Duijvenbode stunt op WK darts met overwinning op oud-wereldkampioen Rob Cross

Dirk van Duijvenbode door naar de achtste finale
Dirk van Duijvenbode door naar de achtste finale © Orange Pictures
'S-GRAVENZANDE - Dirk van Duijvenbode heeft dinsdagavond voor een verrassing gezorgd op het WK darts. De darter uit 's-Gravenzande versloeg in de tweede ronde oud-wereldkampioen Rob Cross met 3-2. Bij een 2-2 stand in de vijfde en beslissende set, brak Van Duijvenbode de Engelsman en sleepte zo de overwinning binnen. Na de kerstdagen mag de Westlander spelen tegen Adam Hunt uit Engeland.
Nadat eerder op de avond twee slechte partijen waren gespeeld, keken de liefhebbers uit naar de wedstrijd tussen Cross en Van Duijvenbode. De Engelse tegenstander van de Westlander staat vijfde op de wereldranglijst. Zelf neemt Van Duijvenbode de 43ste plaats in. Beide heren maakten in een slordige wedstrijd de verwachtingen waar.
In menig woonkamer zal de bassbox hebben getrild bij de opkomst van Auberginius, zoals de bijnaam van Van Duijvenbode luidt. Op de deunen van hardstyle-dj Radical Redemption (de zoon van zangeres Marga Bult) maakte de Westlander zijn entree in Ally Pally. Daarbij waren ook de kenmerkende dansbewegingen van de Nederlandse darter te zien.

Dubbels

Terwijl de beats nog nadreunden door de zaal, begonnen de heren aan de eerste set op het podium in Londen. Rob Cross trok die uiteindelijk met 3-1 naar zich toe. De tweede set kwam de man uit 's Gravenzande terug. Cross was nergens te zien en Van Duijvenbode gooide op een prima niveau. Met 3-0 trok hij de stand in sets gelijk: 1-1.
In de derde set miste Van Duijvenbode enkele dubbels. Toch bleef hij door het slechte spel van de Engelsman in de race voor de setwinst. Bij een 2-2 stand bleek Cross de meest gelukkige en nam hij de voorsprong in de wedstrijd.

Vijfde set beslissend

Van Duijvenbode was nog niet verslagen. Overtuigend pakte hij de vierde set met 3-0, waardoor de vijfde set de beslissing moest brengen. Bij een 2-2 stand in die set, mocht Cross aan de beslissende vijfde leg beginnen. Die ging uiteindelijk naar Van Duivenbode doordat hij 99 met drie pijlen uitgooide.

Dirk van Duijvenbode - Rob Cross 3-2

• Eerste set: 1-3
  • Tweede set: 3-0
  • Derde set: 2-3
  • Vierde set: 3-0
  • Vijfde set: 3-2