Dirk van Duijvenbode na thriller naar kwartfinale WK darts

Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode © PDC
'S-GRAVENZANDE - Door een 4-3 overwinning op Glen Durrant heeft Dirk van Duijvenbode zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK darts. Eerst knokte de Westlander zich terug na een 3-1 achterstand in sets, naar 3-3. Daardoor moest de zevende en laatste set de beslissing brengen. Die ging naar de darter uit 's Gravenzande. Nu mag hij zich opmaken voor een wedstrijd tegen de schot Gary Anderson.
De dubbels waren het grootste probleem voor Van Duijvenbode in de eerste set. De gehele wedstrijd gooide de Westlander rond de 100 gemiddeld, terwijl zijn tegenstander rond de 90 bleef steken. Op het moment dat er op aan kwam, gooide Durrant de dubbels wel en Van Duijvenbode niet.
Dat leek Van Duijvenbode op te breken. Hij bleef zijn triples gooien, maar telkens was zijn Engelse tegenstrever beter op de dubbels. Alleen de derde set was een prooi voor de Westlander. Bij een 3-1 stand in sets leek de 's-Gravenzander rijp voor de sloop.

Prooi

Alleen net als in zijn wedstrijd tegen Rob Cross bleek Van Duijvenbode een echte vechter te zijn. Hoewel zijn spel op de tripples minder werd, begon Aubergenius de dubbels te gooien. De vijfde en zesde set waren een prooi voor de Nederlander.
De zevende set moest de beslissing brengen. Bij een 2-2 stand mocht Van Duijvenbode aan de allesbeslissende leg beginnen. Hij gooide een paar triples meer dan de Engelsman en stond daardoor als eerst op een finish. Met een dubbel 6 besliste de Westlander uiteindelijk de wedstrijd.

Durrant

Met Durrant bindt Van Duijvenbode wederom een grote jongen aan de zegekar. De Engelsman won bij de andere dartsbond BDO drie keer de Lakeside-wereldtitel. Bij de PDC behaalde hij half oktober zijn eerste grote succes. De Brit veroverde de titel in de Premier League, goed voor een winstpremie van circa 275.000 euro.

Dirk van Duijvenbode - Glen Durrant 3-2

  • Eerste set: 1-3
  • Tweede set: 2-3
  • Derde set: 3-1
  • Vierde set: 1-3
  • Vijfde set: 3-2
  • Zesde set: 3-1
  • Zevende set: 3-2