Lekke band, olielekkages en linke navigatiedingetjes: dit was de vierde Dakar-etappe van Tim en Tom

© Frédéric le Floc'h (DPPI
ALPHEN AAN DEN RIJN - Tim en Tom Coronel hadden tijdens de vierde etappe zo hun problemen. Zo hadden de Alphense broers last van een olielekkage en kregen ze ook nog een lekke band. Toch genieten ze met volle teugen van de race. 'Het was een mooie etappe door een schitterend landschap', vertelt Tim na afloop.
Het zijn zware dagen voor de broers in Saoedi-Arabië. Twee keer moest de tweeling van het gas af om de auto af te laten koelen. 'De olietemperatuur werd te hoog door een kleine olielekkage', zei Tom na afloop. Onderweg kregen de broers een lekke band, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning. Het bandendruksysteem van een van de wielen bleek niet goed te werken. Langs de route moest handmatig lucht in de band gepompt worden.
Ondanks de problemen waren de broers wel tevreden met het eindresultaat. De Coronels eindigden als veertigste op 35 minuten van dagwinnaar Nasser Al-Attiyah uit Qatar. In het algemeen klassement klommen ze zelfs naar de 33e plek.

Tom navigeerde foutloos

Al met al zijn de Coronelletjes tevreden met de uitslag. 'Een mooie etappe door een prachtig landschap', vindt Tim. 'Er zaten wat linke navigatiedingetjes in, maar Tom navigeerde foutloos. Dat leverde ons tijdwinst op en een stijging in het klassement.'
Donderdag om 08.00 uur Nederlandse tijd zijn Tim en Tom Coronel begonnen aan de vijfde etappe. Vanuit de finishplaats van woensdag, Riyadh, wordt door de woestijn naar Al Qaisumah gereden. De route is 661 kilometer lang, waarvan 456 in wedstrijdverband.?