Darter Jeffrey de Zwaan verliest nipt in eerste ronde Masters

Jeffrey de Zwaan
Jeffrey de Zwaan © Lawrence Lustig
LEIDSCHENDAM - Jeffrey de Zwaan kan na de eerste ronde van darttoernooi The Masters weer naar huis. In het Engelse Milton Keynes was de Noord-Ier Daryl Gurney met 6-5 te sterk voor de Leidschendammer.
In de weinig hoogstaande wedstrijd boog De Zwaan nog wel een 3-0 achterstand om in een 3-4 voorsprong. Daarna had de Nederlandse darter de beste papieren om de wedstrijd te winnen. Hij liet Gurney echter terugkomen tot 5-5 waarna de elfde set de beslissing moest brengen. Die ging naar de Noord-Ier.
The Masters is het eerste grote toernooi na het WK. Normaal gesproken doen de beste zestien darters van de wereld mee in Milton Keynes. Organiserende dartbond PDC besloot het deelnemersveld uit te breiden naar 24 spelers. Daardoor mocht De Zwaan als nummer 22 van de wereld ook een ticket naar Engeland boeken. Dirk van Duijvenbode uit 's Gravenzande staat te laag (32ste) op de wereldranglijst om mee te mogen doen.

Tien dagen in quarantaine

De Zwaan kan door zijn vroege uitschakeling zich opmaken voor een reis naar Nederland en tien dagen quarantaine. Eerder deze week gaf hij aan die anderhalve week wel door te komen. 'Ik ga dan lekker Call of Duty spelen op de Playstation en darten.'