Handblessure verpest Glory-debuut kickbokser Tarik Khbabez

DEN HAAG - Kickbokser Tarik Khbabez heeft de finale van het mini-toernooi, tijdens Glory 77, tegen Rico Verhoeven na één ronde moeten staken. De Haagse vechter had te veel last van een handblessure. 'Ik ben drie maanden geleden geopereerd aan mijn hand en de hand heeft niet goed kunnen herstellen', aldus Khbabez.
Tot aan zijn blessure ging het gevecht redelijk gelijk op, hoewel Verhoeven met een aantal harde low kicks Khbabez onder vuur nam. Aan het einde van de eerste ronde voelde de Hagenaar aan zijn rechterhand en gaf aan niet meer verder te kunnen.
Ondanks de nederlaag in de finale kan Khbabez terugkijken op een redelijk geslaagd debuut voor boksbond Glory. Want in de halve finale, tegen Levi Rigters, liet de 28-jarige zien waar hij toe in staat is. Na een intens en zwaar gevecht werd hij uiteindelijk door de jury uitgeroepen tot winnaar. 'Ik heb de fans en de wereld laten zien dat ik op dit podium thuis hoor', zegt Khbabez.

Rematch

Voor de Haagse vechter was het hoogstwaarschijnlijk niet de laatste keer dat hij tegenover Verhoeven stond. 'We gaan sowieso een rematch krijgen', aldus Khababez. 'Verhoeven zei tegen mij. We gaan het gewoon nog een keer doen.'
Voor Rico Verhoeven betekende de overwinning op Khbabez zijn twintigste opeenvolgende overwinning in een Glory-partij. Als het aan Khbabez ligt, komt er snel een einde aan die reeks. 'Ik ga er honderd procent zeker een einde aan maken, geloof me maar.'