ADO Den Haag houdt punt over aan duel met Sparta Rotterdam

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. ADO kwam op slag van rust via een kopbal van Tomislav Gomelt nog op voorsprong, maar kon deze in de tweede helft niet vasthouden. Invaller Reda Kharchouch stond nog koud in het veld toen hij de gelijkmaker raak kopte. Door dit gelijke spel is ADO gezakt naar plek zeventien op de ranglijst.
ADO begon de wedstrijd met drie debutanten in de basis. Naast Bobby Adekanye en Youness Mokhtar, maakte ook de nieuwe doelman Martin Fraisl zijn eerste minuten. De deze zomer aangetrokken Oostenrijker was gehaald om de concurrentiestrijd met Luuk Koopmans aan te gaan en kreeg tegen Sparta de kans om zich te bewijzen. Het was voor het eerst dit seizoen dat Koopmans minuten moest missen.
In een eerste helft zonder al te veel grote kansen, ging één van de weinige Haagse mogelijkheden er direct in. Op slag van rust kopte Gomelt de Hagenezen uit een hoekschop op voorsprong, nadat ook Michiel Kramer al dichtbij was. Sparta kreeg na negentien minuten een goede kans om op voorsprong te komen, maar Mario Engels verzuimde de rust te bewaren.

Kloppen wordt bonzen

Van Spartaanse zijde viel vooral het harde spel op. Oud-ADO-speler Tom Beugelsdijk maakte een forse overtreding en ook Abdou Harroui viel op in een negatieve rol. Waar hij eerst bijna debutant Bobby Adekanye uit de wedstrijd trapte, moest ook Milan van Ewijk het ontgelden. Beide spelers konden de wedstrijd wel hervatten.
Na rust lukte het de formatie van Ruud Brood niet om de voorsprong vast te houden. Het kloppen op de Haagse deur werd hard bonzen, terwijl Sparta steeds gevaarlijker werd. Na bijna zeventig minuten was Kharchouch met een rake kopbal uiteindelijk de gelukkige. De invaller stond nog koud in het veld toen hij zag dat ADO-doelman Fraisl grabbelde. Vlak daarna kon Lennart Thy voorgeven, waarna de spits de gelijkmaker op het scorebord zette.

Gezakt naar de zeventiende plek

ADO kwam niet meer aan voetballen toe en had het het laatste kwartier zwaar. Onder andere Harroui werd namens de Kasteelheren met een schot op de lat nog gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer. Shaquille Pinas kreeg in de laatste minuut ook nog een behoorlijke kans, maar Maduka Okoye keerde zijn inzet.
Door dit gelijke spel en de overwinning van concurrent Willem II op FC Emmen, zakt ADO een plek op de ranglijst. Volgende week neemt ADO het op tegen de Tilburgers.
Scoreverloop ADO Den Haag - Sparta Rotterdam: 1-1 (1-0)
  • 1-0 Gomelt
  • 1-1 Kharchouch
Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, Van Ewijk, Kemper, Familia-Castillo, Goossens (70. Pinas); Del Fabro, Adekanye (59. Besuijen), Kramer, Mokhtar (72. Catic), Vejinovic, Gomelt
Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Auassar (65. Duarte), Mijnans (46. Fortes), Harroui, Thy, Smeets (46. Gravenberch), Engels (65. Kharchouch)
Gele kaarten: Del Fabro, Familia-Castillo, Pinas, Besuijen (ADO)Heylen (Sparta)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Blank