Derde zege voor korfballers Fortuna; ongeïnspireerd TOP verrassend onderuit

Fortuna-speelster Fleur Hoek
Fortuna-speelster Fleur Hoek © Orange Pictures
REGIO - Voor de derde week op rij hebben de korfballers van Fortuna een zege geboekt. De Delftse ploeg won dit weekend met negen punten verschil van Dalto: 19-28. Het Sassenheimse TOP mocht voor het eerst dit seizoen geen punten bijschrijven. Tegen DOS’46 werd de eerste nederlaag geleden. De Drenthse ploeg won nipt, met 16-17.
Fortuna wist in het eerste bedrijf een comfortabele voorsprong op te bouwen en leek weinig moeite te hebben met Dalto. Toch slaagde de thuisploeg er in de tweede helft in zich terug in de wedstrijd te vechten. Fortuna-trainer Ard Korporaal voelde zich genoodzaakt te wisselen en dat sorteerde effect. Fortuna wist het initiatief weer over te nemen en won aan de hand van Harjan Visscher en Fleur Hoek uiteindelijk afgetekend.
TOP speelde ongeïnspireerd tegen DOS'46 en gaf de gretige en strijdvaardige bezoekers de kans in de wedstrijd te komen. Het bleef qua stand lang spannend in Sassenheim. In de slotfase kwam DOS'46 op twee punten verschil (15-17). Ondanks de 16-17 van Celeste Split, kon TOP geen gelijkspel meer forceren.