KNVB schrapt Willem II - ADO Den Haag vanwege voorspelde sneeuw en vorst

In 2013 werd het veld van Willem II sneeuwvrij gemaakt
In 2013 werd het veld van Willem II sneeuwvrij gemaakt © Omroep West
DEN HAAG - De eredivisiewedstrijd tussen Willem II en ADO Den Haag gaat zondagmiddag niet door. De KNVB heeft alle zondagduels geschrapt vanwege het winterse weer dat voorspeld wordt. Het KNMI heeft voor heel het land code rood uitgeroepen. De verwachting is dat er een behoorlijk pak sneeuw gaat vallen en het wordt snijdend koud. De wedstrijd wordt op korte termijn opnieuw ingepland.
Op 20 januari 2013 sneeuwde het ook toen ADO het opnam tegen Willem II. Toen kon er wel gewoon gevoetbald worden, met de oranje bal op een sneeuwvrij veld. Het duel in de vrieskou eindigde in een 1-1 gelijkspel. Namens ADO scoorde Kevin Jansen. Hij maakte toen zijn eerste goal in het betaalde voetbal.
ADO-speler Tjaronn Chery (r) aan de bal
ADO-speler Tjaronn Chery (r) aan de bal © Orange Pictures
'Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen', stelt de voetbalbond, die vrijdag al drie duels die zaterdagavond op het programma stonden naar de middag verplaatste vanwege verwachte sneeuw en ijzel.