Martin Jol stopt als technisch manager van ADO Den Haag

Martin Jol
Martin Jol © Soccrates Images
DEN HAAG - Martin Jol stapt op als technisch manager van ADO Den Haag. Hij gaat zich binnen de club richten op andere taken, zoals het sterk maken voor het realiseren van een gezamenlijke topsportlocatie voor het eerste elftal, de jeugd en de dames in het Zuiderpark.
Met de terugkeer van Nasser El Khayati zijn de taken van Jol als hoofd van het Technisch Hart afgerond, zegt ADO Den Haag. De club zegt dat Jol in driekwart jaar onder meer de jeugdopleiding en scouting van ADO opnieuw heeft ingericht.
Jol pakte in de winterstop van het vorige seizoen de handschoen op nadat hij al een aantal keer was gevraagd om ADO te helpen. Naar eigen zeggen was hij weinig betrokken bij het binnenhalen van de spelers die kwamen onder leiding van toenmalig trainer Alan Pardew.

Herstelwerkzaamheden

Afgelopen zomer kreeg Jol wel meer inspraak en had hij samen met Albert van der Dussen, Taco van der Velde en Aleksandar Rankovic de vrije hand om een selectie samen te stellen. De koers van het technisch hart was om afscheid te nemen van duurdere oudere spelers en te verjongen en waarde op het veld te creëren.
In de winterstop stond ADO zestiende van de eredivisie en stond trainer Rankovic op straat. In de winter werden hertstelwerkzaamheden gestart. ADO zette in op ervaren spelers en haalde onder andere Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Youness Mokthar naar Den Haag.

Komst van Nasser el Khayati

Opvallend was bijvoorbeeld de komst van Nasser el Khayati. Algemeen directeur Mohammed Hamdi heeft de band met de middenvelder altijd warmgehouden. Jol zei bij de aanstelling van trainer Ruud Brood dat het niet realistisch was dat El Khayati naar Den Haag kwam.
De komende tijd gaat ADO op zoek naar een nieuwe technisch manager.