Deze investeringsmaatschappij wil ADO Den Haag overnemen

© Twitter @ADODenHaag
DEN HAAG - Het Nederlands/Zwitsers bedrijf COSINUS Group Capital Partners zou ADO Den Haag willen overnemen van het Chinese bedrijf United Vansen (UVS). Dat meldt het televisieprogramma Veronica Inside. De Chinees Wang Hui is nu nog met zijn bedrijf de grootaandeelhouder van de club.
ADO Den Haag zit opnieuw in financieel zwaar weer, omdat UVS gestopt is met het overmaken van geld naar de Haagse voetbalclub. Het bedrijf COSINUS, een investeringsmaatschappij, zou ADO nu willen verlossen van de Chinese eigenaar. De laatsgenoemde zou er ook wel oren naar hebben om ADO van de hand te doen. De eerste gesprekken zijn al gevoerd.
De relatie tussen United Vansen en ADO Den Haag heeft meerdere dieptepunten gekend. Zo stonden de twee partijen al een keer tegenover elkaar in de rechtbank, omdat UVS weigerden aan haar betalingverplichtingen te voldoen. De rechter oordeelde in 2017 dat de Chinese eigenaar bijna 2,5 miljoen moest betalen aan de Haagse club. Grootaandeelhouder Wang Hui verloor in 2016 ook al eens een andere rechtszaak van ADO Den Haag.

Bedrag onbekend

Hoeveel geld er met de potentiële koop is gemoeid, is nog niet bekend. Ook kan het zo zijn dat de deal helemaal niet doorgaat, als beide bedrijven er niet uit komen. In dat geval is een stap van ADO Den Haag naar de rechter denkbaar, om alsnog de betalingsachterstand van UVS te verhalen.
LEES OOK: ADO is te koop: 'Acht miljoen zou niet heel gek zijn'