Fortuna en TOP laten kans op korfbalfinale liggen; dinsdag beslissingswedstrijden

Frank Mostard (l) in actie namens TOP I
Frank Mostard (l) in actie namens TOP I © Orange Pictures
REGIO - De korfballers van Fortuna en TOP hebben allebei hun tweede halve finale verloren, nadat ze hun heenwedstrijd wonnen. Het Delftse Fortuna verloor zaterdagavond met 16-14 van KZ, terwijl TOP uit Sassenheim eerder op de dag met 15-20 onderuit ging tegen PKC. Dinsdag volgen beslissingswedstrijden, waaruit zal blijken welke twee ploegen zaterdag 17 april in de Korfbal Leaguefinale mogen aantreden.
Regerend landskampioen Fortuna had het lastig tegen KZ uit Koog aan de Zaan waar het vorige week nog met 15-18 van won. De ploeg van trainersduo Ard Korporaal en Damien Folkerts ging nog met een 9-10 voorsprong de rust in, maar was niet bij machte om dit in de tweede helft vast te houden. KZ ging in eigen huis met de 16-14 overwinning aan de haal.
Ook TOP won vorige week haar heenwedstrijd. In Papendrecht sleepten de korfballers toen een 22-21 overwinning uit het vuur. Zaterdagmiddag lukte het TOP niet om opnieuw te winnen. Een 7-9 achterstand bij rust kon niet worden hersteld, waardoor de wedstrijd eindigde in een 15-20 overwinning voor PKC.

Beslissingswedstrijden

Dinsdag neemt Fortuna het voor een derde keer op tegen KZ en moet ook TOP tegen PKC op herhaling. De winnaars van deze beslissingswedstrijden plaatsen zich voor de finale van de Korfbal League op 17 april in Rotterdam Ahoy.