Vrouwen van HDM schrijven geschiedenis met plaatsing voor play-offs om landskampioenschap

Stella van Gils van Pinoke in duel met Imme van Es van HDM
Stella van Gils van Pinoke in duel met Imme van Es van HDM © Orange Pictures
DEN HAAG - Voor het eerst in de geschiedenis hebben de hockeyvrouwen van HDM zich geplaatst voor de play-offs om de landstitel. Het punt dat de Haagse ploeg kreeg na een gelijkspel tegen Pinoké (1-1) bleek voldoende
Op bezoek in het Amsterdamse Bos, bij nummer zes Pinoké, bleek een doelpunt van Pien van Nes voldoende voor het gelijkspel. HDM voegt zich bij Amsterdam, Den Bosch en SCHC. Die vier ploegen gaan uitmaken wie er landskampioen wordt.
In de Hoofdklasse zijn er nog wel vier wedstrijden te spelen. Maar het gat tussen nummer vier HDM en nummer vijf Hurley is maar liefst 14 punten en daardoor niet meer te overbruggen voor de club uit Amstelveen.

HGC steeds meer in de problemen

Op bezoek bij concurrent Kampong, hebben de dames van HGC met 5-1 verloren. Bij rust leidde de club uit Utrecht al met 4-0. Door het verlies staan beide ploegen nog maar één punt van elkaar. HGC op de veilige negende plaats, Kampong een plek daaronder. De tiende plek geeft aan het einde van de competitie recht op nacompetitie.
Julie Sytsema redde de eer voor de club uit Wassenaar. Ze sloeg vijf minuten voor tijd de 5-1 tegen de touwen.

Mannen HGC verliezen van koploper

Bij de mannen stond ook HGC - Kam;pong op het programma. Alleen was Wassenaar de plek waar gespeeld werd. HGC verloor in eigen huis met 3-2 van de koploper. De doelpunten van de Gazellen werden gemaakt door Kenta Tanaka en Seve van Ass
Op bezoek bij Den Bosch ging Klein Zwitserland met 2-1 onderuit. Het Haagse doelpunt werd gemaakt door Aki Käppeler. Hij scoorde zijn negende doelpunt van het seizoen.