ADO Den Haag spant kort geding aan tegen Chinese eigenaar

Vlag met logo van ADO Den Haag
Vlag met logo van ADO Den Haag © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen grootaandeelhouder United Vansen (UVS), dat meldt de Haagse club op de website. Niet nagekomen betalingsafspraken vanuit China vormen de aanleiding voor de rechtsgang. Inzet bij de rechtszaak is twee miljoen euro, een bedrag dat UVS al maanden niet betaalt.
ADO noemt het een vervelende ontwikkeling, maar voelt zich in het belang van de club genoodzaakt om de stap te nemen. Volgens de Haagse voetbalvereniging is het voor de financiële situatie namelijk van essentieel belang dat de overeengekomen betalingsafspraken alsnog nagekomen zullen worden.
Het kort geding is ook tegen Jiahua Oriental Holdings (Group) Co. Ltd., dat is het bedrijf dat het merendeel van de aandelen van UVS bezit. De rechtszaak is op donderdag 22 april.

Eerder ook al een rechtszaak

Het is een herhaling van zetten, want in 2016 deed toenmalig directeur Mattijs Manders hetzelfde. Hij won het kort geding waarna UVS ruim twee miljoen euro moest betalen. Ook werd de zaak bij de Ondernemingskamer gewonnen, waardoor Wang tijdelijk uit zijn gezag werd gezet. Dat laatste is anno 2021 niet aan de orde.