Voetbalsters ADO Den Haag bereiken finale van de KNVB-beker

De ADO-vrouwen vieren het doelpunt van Jannette van Belen
De ADO-vrouwen vieren het doelpunt van Jannette van Belen © Orange Pictures
DEN HAAG - De voetbalsters van ADO Den Haag hebben de finale bereikt van het toernooi om de KNVB-beker. De geel-groene brigade van trainer Sjaak Polak versloeg FC Twente in de halve finale met 3-2. Nikki IJzerman maakte in de slotfase de winnende treffer. De 20-jarige middenveldster schoot de bal vanaf zo'n 25 meter in de kruising.
FC Twente kwam op de eigen Sportcampus Diekman na 20 minuten op voorsprong via Anna-Lena Stolze. Jannette van Belen trok de stand vlak voor rust gelijk. Rieke Dieckmann bracht de thuisclub weer aan de leiding, maar Liz Rijsbergen bracht ADO langszij. Ze profiteerde van een fout van keepster Daphne van Domselaar.
IJzerman schoot ADO naar de bekerfinale op 5 juni in Almere, waarin Ajax of PSV wacht. Die twee ploegen nemen het zondag tegen elkaar op in Eindhoven.

Kampioenschap Eredivisie Vrouwen

De voetbalsters van ADO wonnen de beker drie keer, in 2012, 2013 en 2016. De laatste drie edities van het bekertoernooi werden gewonnen door Ajax. Vorig jaar moest het bekertoernooi worden afgebroken vanwege de coronacrisis.
FC Twente, PSV, Ajax en ADO Den Haag gaan de komende weken in de play-offs strijden om het kampioenschap in de Eredivisie Vrouwen.