Arno Kamminga pakt weer zilver op EK Zwemmen

Arno Kamminga
Arno Kamminga © Orange Pictures
KATWIJK - Arno Kamminga heeft wederom een zilveren plak gepakt tijdens het EK Zwemmen. In Boedapest tikte de Katwijker een tijd aan van 2.07.35 op de 200 meter schoolslag en moest daarmee alleen de Rus Anton Chupkov (2.06.99) voor laten gaan. Het was de snelste tijd van Kamminga op de 200 meter dit jaar.
In de series zette Kamminga met 2.07,39 de snelste tijd neer. Vervolgens was in de halve finale zijn tijd net wat minder: 2.08,31. Door die tijden werd voor aanvang van de finale wel verwacht dat hij na afloop op het podium zou staan. Die hoge verwachtingen kon hij waarmaken.
Eerder deze week haalde Kamminga al zilver op de 100 meter schoolslag. Toen bleek zijn grote concurrent op de 100 meter, de Brit Adam Peaty hem voor. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio wordt de Katwijkse zwemmer als medaillekandidaat op de schoolslagnummers gezien.

Gemengde estafetteploeg verovert ook EK-zilver

Een kwartier na zijn race mocht Kamminga weer het water in als onderdeel van de gemengde Nederlandse estafetteploeg. Met die groep pakte hij zilver op de 4x100 meter wisselslag. Naast Kamminga (schoolslag) gingen voor Nederland Kira Toussaint (rug), Nyls Korstanje (vlinder) en Femke Heemskerk (vrij) het bad in . Ze moesten alleen de Britten voor zich dulden.
Op dit gemengde nummer bestaan de ploegen uit twee vrouwen en twee mannen. De deelnemende landen mogen zelf beslissen hoe ze de onderdelen verdelen over hun vier zwemmers.