ADO-supporters hangen spandoek op bij stadion: 'RvC en directie... rot op!'

© John van der Tol
DEN HAAG - 'Denk nu niet dat jullie kunnen blijven zitten, graaiers!' Dat staat er te lezen op een spandoek dat maandagavond is opgehangen bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Supporters van de club zijn niet blij met de gang van zaken rond de overname van hun club en blijven duidelijk over hun gevoel: 'RvC en directie... rot op!'
Samenwerkende supportersverenigingen hebben al een aantal keer een verzoek aan de Haagse aandeelhouder HFC gedaan om een onderling gesprek te houden. Dat verzoek werd meerdere keren afgewezen. De HFC is één van de twee Nederlandse aandeelhouders en wordt gezien als de cultuurbewaker van de Haagse club.
Toch lijkt het erop dat een delegatie supporters binnenkort met diverse geledingen binnen de club spreekt. Het Haags Supporters Collectief heeft op Twitter laten weten aankomende dinsdag met de HFC om tafel te gaan. Een dag later zit een delegatie met herstructureringsdeskundige Reiziger om tafel en op vrijdag volgt een gesprek met de directie van ADO Den Haag.

Schorsing prominent lid

Afgelopen week blijkt uit een interne mail van het bestuur van de HFC dat het een prominent lid drie maanden schorst vanwege een brandbrief die hij naar alle leden heeft verzonden. Volgens HFC stonden er in de brandbrief diverse feitelijke onjuistheden en baalde het bestuur ervan dat de inhoud direct na het versturen op straat lag, terwijl het om een interne aangelegenheid ging.
Het bewuste lid schreef eind mei een brief aan alle leden waarin hij HFC-voorzitter Harm de Boer beticht van het achterhouden van informatie en tegenwerking van de deal van Martin Jol. Ook vroeg het lid aan De Boer om per direct op te stappen. Daar gaf de voorzitter van de vereniging geen gehoor aan

Martin Jol

Martin Jol heeft inmiddels een koopcontract met de Chinese grootaandeelhouder getekend en is daarmee weer een stap dichterbij de overname van ADO Den Haag. Om de voormalig voetballer van de Haagse club al eigenaar te noemen is nog te vroeg. Daarvoor moeten nog diverse handelingen worden verricht. Onder meer een handtekening van de Nederlandse aandeelhouders en goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB moeten nog plaatsvinden.