Financieel directeur Wildemans stapt op bij ADO Den Haag

Jachin Wildemans
Jachin Wildemans © ADO Den Haag
DEN HAAG - Jachin Wildemans stapt op als financieel directeur van ADO Den Haag. Per 1 september zegt hij de club vaarwel. Persoonlijke afwegingen liggen hieraan ten grondslag, zegt een woordvoerder van ADO.
Begin juli heeft Jachin Wildemans in kleine kring over zijn voornemen verteld. Vrijdag is in de namiddag ook de rest van het personeel geïnformeerd. 'Jachin is eigenlijk altijd aan het werk, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en ook op zeer onregelmatige momenten', aldus de zegsman van ADO. Dat Wildemans het als financiële man heel druk heeft, komt onder meer door de tumultueuze periode die ADO doormaakt.
De Chinese eigenaar United Vansen Sports (UVS) investeert al geruime tijd niets meer in de club en wil zijn aandelen zo snel mogelijk van de hand doen. Tot dusver is het niet gelukt een koper te vinden. Intussen worstelt ADO met een schuld van enkele miljoenen euro's, afkomstig van ongeveer honderdvijftig schuldeisers. Vrijdagmiddag werd bekend dat het Haagse stadsbestuur ADO de helpende hand rijkt en een overbruggingskrediet krijgt van de gemeente.

'Nog eventjes'

Op de vraag of dit een gelukkig moment is voor het uitzwaaien van de financieel directeur, zegt de woordvoerder dat het 'nog eventjes' duurt, voordat het zo ver is. 'En Jachin werkt nog steeds heel hard, hij is zeker niet aan het afbouwen.'
Wildemans is in januari 2020 bij ADO aan de slag gegaan. Hij was toen 42 jaar. 'Ik vind het werkelijk fantastisch om mijn professionele carrière te kunnen combineren met mijn grootste passie: voetbal', verklaarde hij bij die gelegenheid. 'ADO Den Haag is een prachtige club met een mooi stadion en veel trouwe supporters.'
Wat Wildemans gaat doen, is nog niet bekend. Van een andere baan is nog geen sprake, verzekert de club.