ADO laat zich piepelen door NAC; Seuntjens met hattrick de grote man

© Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich vrijdagavond te kijk laten zetten door NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion moest doelman Luuk Koopmans tot drie maal toe een inzet van Ralf Seuntjens uit het doel vissen.
Het leek een droomstart in de Keuken Kampioen Divisie voor Ruud Brood en zijn mannen. Overwinningen op Jong Ajax en FC Volendam zorgden ervoor dat ‘voetbal’ eindelijk weer het onderwerp van gesprek werd in Den Haag en omstreken.
Toch lijkt er van die wervelende start na vier speelronden al een stuk minder over. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Emmen kwam ADO vrijdagavond op bezoek bij NAC Breda al binnen een paar minuten op achterstand.

Bredase uitbraken

De ruimte die Ralf Seuntjens kreeg, legde het probleem bij ADO bloot. Ondanks dat het verdedigend kwetsbare ADO met vijf man achterop speelde, waren de bezoekers uiterst kwetsbaar in de as. Dit leidde tot twee doelpunten van de spits, waarvan hij zijn tweede vanaf de stip raak schoot.
Ook na rust was het de thuisploeg die de grootste kansen creëerde. Tot tweemaal toe was het doelman Koopmans die zijn ploeg op de been hield en daarmee de snelle Bredase uitbraken onschadelijk maakte.

Hattrick Ralf Seuntjens

Ondanks dat ADO het wel probeerde en op zoek ging naar de ruimtes, kroonde Seuntjens zich definitief tot man van de wedstrijd. Met zijn derde treffer van de avond gooide hij de wedstrijd in het slot: 3-0. Debutant Marius van Mil, die als invaller binnen de lijnen kwam, was nog dicht bij zijn eerste Haagse doelpunt, maar zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden.
Volgende week zondag moet de ploeg van Brood anders voor de dag komen. Dan is FC Eindhoven de tegenstander.

Scoreverloop NAC Breda - ADO Den Haag: 3-0 (2-0)

  • 3. 1-0 Seuntjens
  • 38. 2-0 Seuntjens (strafschop)
  • 71. 3-0 Seuntjens
Opstelling NAC Breda: Olij; Adiléhou; Seuntjens (Tavares); Velanas; Kosiah (Van Schuppen); Mashart; Azzagari (Agougil); Vanacker; Rösler; Kestens; Haye
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Kemper; Klas; Besuijen; Verheydt; Seedorf (Severina); Asante; Amofa; Steijn; Catic (Van Mil); Mulder (Goossens)
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Gele kaart: Haye (NAC Breda) Besuijen; Klas (ADO Den Haag)
Rode kaart: Tavares (NAC Breda)