Tweede divisie: Scheveningen, Katwijk en Rijnsburg winnen wederom, ook Quick Boys pakt drie punten

Tyrone Owusu loopt weg nadat hij het winnende doelpunt heeft gemaakt voor Scheveningen © Orange Pictures
REGIO - Scheveningen, Katwijk en Rijnsburgse Boys hebben ook hun tweede wedstrijd in de tweede divisie gewonnen. De drie ploegen staan samen met TEC en Koninklijke HFC daardoor aan kop in de competitie. Ook Quick Boys boekte een overwinning, terwijl Noordwijk nog steeds met lege handen staat. Bekijk in dit artikel wie de doelpuntenmakers waren en reacties na de wedstrijd.

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis

Rijnsburgse Boys is een heuse kampioenskandidaat. Net als de eerste wedstrijd, werd ook de tweede wedstrijd met 3-0 gewonnen. Dit keer was Excelsior Maassluis het slachtoffer. In Rijnsburg zal de komende dagen vooral worden gekeken naar de 1-0 van Jeffrey Jongeneelen. De aanvaller schoot snoeihard raak via de onderkant van de lat.
Scoreverloop: 3-0 (2-0)
  • 1-0 Jeffrey Jongeneelen
  • 2-0 Masies Artien
  • 3-0 Dani van der Moot
Rijnsburg-aanvaller Jongeneelen ramde vanaf rand zestien de bal onderkant lat en zette zijn ploeg zo op 1-0. 'Laten we het erop houden dat de bal er goed inzat.'

Scheveningen - Spakenburg

Een schitterende seizoensstart voor Scheveningen. Na in de eerste wedstrijd van de competitie Hardenberg opzij te hebben gezet, was het een week later weer raak. Op het eigen Sportpark Houtrust werd Spakenburg met 2-1 verslagen. Tyrone Owusu was net als zeven dagen eerder het goudhaantje. Hij schoot na 34 minuten de 2-1 binnen. Lex Immers maakte zijn thuisdebuut voor de Schollekoppen.
Scoreverloop: 2-1 (2-1)
  • 1-0 Freek van Eijk
  • 1-1 Floris van der Linden
  • 2-1 Tyrone Owusu
'Een prima start van de competitie', noemde Lex Immers de overwinning. 'We hebben vandaag veel vechtvoetbal gespeeld en de drie punten op Houtrust gehouden. Het is denk ik lang geleden voor het laatst gebeurd dat Scheveningen de eerste twee wedstrijden won.'

Katwijk - HHC Hardenberg

Het eerste hoogtepunt van de middag was er al voor dat de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Aanvoerder Robbert Susan werd gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd in het oranje. Dat duel speelde hij toen er vanwege corona geen supporters mochten komen. Susan staat nu derde op de ranglijst aller tijden. Hij moet Marco van der Plas en Marco de Ridder nog voor zich dulden.
De festiviteiten konden na de wedstrijd worden doorgezet. Een zakelijke 2-0 overwinning zorgde voor een tweede overwinning in evenzoveel wedstrijden voor Katwijk. Doelpunten waren van Ahmed El Azzouti en Tim Freriks voor de Oranjehemden.
Scoreverloop: 2-0 (1-0)
1-0 El Azzouti
2-0 Freriks
Jarige 'vleugelspits' Marciano Mengerink schikt zich in andere rol: 'Volgende week pas feest'
Glenn Kobussen (HHC Hardenberg): 'Katwijk heeft een heleboel kwaliteit'

TEC - Noordwijk

Na twee wedstrijden in de tweede divisie staat Noordwijk nog steeds op nul doelpunten. Dit keer was TEC uit Tiel te sterk voor de ploeg uit de kustplaats. Voor rust wist Noordwijk nog wel terug te komen van een vroege achterstand. Aanvoerder Emiel Wendt schoot namelijk na 25 minuten de 1-1 binnen. Na rust nam TEC afstand en werd het 3-1 voor de Betuweploeg.
Scoreverloop: 3-1 (1-1)
  • 1-0 Annass Aamri
  • 1-1 Emiel Wendt
  • 2-1 Junior Ebobo
  • 3-1 Anass Aamri

IJsselmeervogels - Quick Boys

Als een dief in de nacht heeft Quick Boys de overwinning meegenomen uit Spakenburg. Levi van Duijn schoot tijdens zijn debuut in blessuretijd de 0-1 binnen voor de Katwijkers. De 19-jarige middenvelder die afgelopen zomer zijn eerste contract tekende op Nieuw Zuid was na een uur in het veld gekomen voor spits Kevin van Kippersluis. Saillant detail; Hugo de vader van Levi van Duijn is keeperstrainer bij dorpsgenoot Katwijk.
Scoreverloop: 0-1 (0-0)
  • 0-1 Van Duijn